Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ-Δ2

ΤΑΞΙΔΙ  ΣΤΟ   ΔΙΑΣΤΗΜΑ       

Ταξιδέψαμε στο διάστημα σαν αστροναύτες!
Αρχικά διαβάσαμε βιβλία για το διάστημα, είδαμε βιντεάκια στο youtube  για τους πλανήτες και για το πώς ζουν οι αστροναύτες μέσα στο διαστημόπλοιο.
Αφού χωριστήκαμε σε 3 ομάδες συνεργαστήκαμε και γράψαμε ιστορίες για ένα φανταστικό ταξίδι μας στο διάστημα. Έπειτα βάλαμε το κράνος του αστροναύτη, που το φτιάξαμε με χαρτόνι λευκό και μαύρο, και φτάσαμε στο μαγευτικό διάστημα με τους πανέμορφους αστερισμούς.
Επίσης, κάναμε μια κατασκευή για να δείξουμε τη διαδρομή που έκανε το διαστημόπλοιό μας προς το διάστημα. Πήραμε ένα πλαστικό πιάτο, το χρωματίσαμε και το κόψαμε. Μετά κολλήσαμε το χάρτινο διαστημόπλοιό μας και διάφορα αστέρια, πάνω στο πιάτο.   

Εμπλεκόμενα μαθήματα: Γλώσσα, Εικαστικά, Μελέτη                                    Περιβάλλοντος
 Εκπαιδευτικοί: Ντόνα- Μαρία Καβρουλάκη,
                       Κωνσταντίνος Γακηλάζος


Α’ ΟΜΑΔΑ
Ένα περίεργο ταξίδι
Μια καυτή μέρα του καλοκαιριού, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας προς τον πλανήτη Ουρανό. Σύντομα όμως, κάναμε αναγκαστική προσγείωση στον Κρόνο, επειδή μας τελείωσαν τα καύσιμα. Τότε, ανακαλύψαμε ότι ο Κρόνος ήταν ένας πολύ ωραίος πλανήτης.
Ξαφνικά, εντοπίσαμε στο βάθος ένα διαστημόπλοιο. Καθώς πλησιάζαμε, είδαμε ότι αυτό δεν ήταν διαστημόπλοιο αλλά ένας ιπτάμενος δίσκος, που μέσα του υπήρχαν πέντε εξωγήινοι. Ο ένας από αυτούς έμοιαζε με κατσαρίδα. Καταφέραμε να τον πιάσουμε, αλλά μετά τον αφήσαμε να γυρίσει στους φίλους του.
 Αμέσως μετά, αρχίσαμε την εξερεύνηση. Συναντήσαμε κάποιους άλλους εξωγήινους που έβαλαν μουσική και χορέψαμε όλοι μαζί. Στη συνέχεια, βρήκαμε ένα γιγάντιο καλαμάρι με τρία μάτια, οκτώ κεφάλια και είκοσι πόδια. Τρομάξαμε πολύ, αλλά μετά καταλάβαμε ότι ήταν φιλικό. Μάλιστα ήθελε να μας βοηθήσει να γυρίσουμε πίσω στη γη.
Ξαφνικά, το καλαμάρι μεταμορφώθηκε σε πριγκίπισσα, την πριγκίπισσα του Κρόνου. Μόλις την είδαμε ενθουσιαστήκαμε! Τελικά, κατάφερε  να μας γυρίσει πίσω στη Γη, με το δικό της διαστημόπλοιο.
Περάσαμε φανταστικά σε αυτό το μαγικό ταξίδι μας!


             Μαθητές: Γιώργος Στράλης             Ραφαέλ Σαράφης
                            Οφηλία Τσάκωνα              Λούκας Πετριασβίλι
                            Λυδία Τσαγκαράκη           Χρυσάνθη Ντουκάκη

Β’ ΟΜΑΔΑ
Φύγαμε για τον Δία
Ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι και φτάνοντας στον Δία είδαμε μια κόκκινη κηλίδα. Είχε πολλές πέτρες, υπέροχα χρώματα και φυσούσε πολύ. Είδαμε μια πόλη που ζούσαν εξωγήινοι. Μας φιλοξένησαν με χαρά.
Αμέσως μετά, μας έδειξαν το εργαστήριό τους και μ’ ένα μυστικό μηχάνημα μεταφερθήκαμε στην κόκκινη κηλίδα. Εκεί ήταν εκατοντάδες εξωγήινοι και στο βάθος είδαμε τον βασιλιά τους. Μετά μας έδειξαν όλο τον πλανήτη τους και άλλα περίεργα πράγματα που δεν είχαμε ξαναδεί.
Αργότερα, αφού βγήκαμε από την κόκκινη κηλίδα, ένας εξωγήινος που τον έλεγαν Β767877 πάτησε ένα κουμπί. Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά μας ένα σπίτι, ένας φανταστικός πύραυλος και μια σκηνή για παραστάσεις. Τότε , ήρθαν όλοι οι εξωγήινοι και μας τραγούδησαν ένα υπέροχο τραγούδι στα εξωγηινιακά(δηλ. στη γλώσσα τους).
Δυστυχώς μετά έπρεπε να φύγουμε για τη Γη. Όλοι στεναχωρηθήκαμε πολύ. Όταν επιστρέψαμε, διηγηθήκαμε τις περιπέτειές μας στους γονείς μας και γίναμε διάσημοι.


                                                  Μαθητές:   Φαίδρα Ρίζου
                                                                    Γιώργος Χονδράκης
                                                                    Άγγελος Νικολάου
                                                                    Θεοδώρα Πούζοβιτς
           
Γ’ ΟΜΑΔΑ
Το τρομερό ταξίδι προς τον Άρη
Πριν από λίγες μέρες ξεκινήσαμε να πάμε σε μια αποστολή στον πλανήτη Άρη. Ήμασταν από τους καλύτερους αστροναύτες του κόσμου και πάντα πρώτοι στις αποστολές μας.
Πηγαίναμε προς τον Άρη, αλλά αρχίσαμε να χάνουμε καύσιμα μετά από μια βλάβη στο διαστημόπλοιό μας. Γι’ αυτό, έπρεπε οπωσδήποτε να σταματήσουμε κάπου.  Ξαφνικά πέσαμε απότομα πάνω στη Σελήνη.
Βάλαμε τη στολή μας και βγήκαμε έξω από το διαστημόπλοιο. Βρήκαμε αρκετούς μικρούς εξωγήινους με τρεις μπάλες στο κεφάλι και μας φιλοξένησαν με μεγάλη χαρά. Τους εξηγήσαμε για τη βλάβη στο διαστημόπλοιο και μας οδήγησαν σε μια κρυψώνα που είχε μέσα πολλή ενέργεια. Ευτυχώς τα πλασματάκια δέχτηκαν να πάρουμε λίγη ενέργεια για να τη χρησιμοποιήσουμε σαν καύσιμα.
Μας φιλοξένησαν για λίγες μέρες και μετά μας αποχαιρέτησαν. Συνεχίσαμε για τον πλανήτη Άρη. Καθώς σκίζαμε τους ουρανούς είδαμε από μακριά έναν κόκκινο πλανήτη. Αυτός ήταν ο Άρης!
Ενθουσιαστήκαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που ανακαλύψαμε αυτόν τον πλανήτη. Είχαμε τον καλύτερο εξοπλισμό, όπως ρομπότ, δυνατές φωτογραφικές μηχανές, τα οποία μας βοήθησαν για να εξερευνήσουμε τον πλανήτη. Στο τέλος βάλαμε και την ελληνική σημαία .
Αυτή η ανακάλυψη μας έκανε πολύ διάσημους κι έτσι γίναμε οι πλουσιότεροι αστροναύτες στον κόσμο.
                                 Μαθητές: Δημήτρης Ρίζος
                                                                      Μελίνα Νικολοζάκη
                                                             Γιάννης Αυγουστιανάκης
                                                                       Αντρέας Μερεμπασβίλι