Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

 


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα  21 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινάει κανονικά τη λειτουργία του το Ολοήμερο τμήμα του Σχολείου μας.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου τμήματος θεωρείται σημαντική η τήρηση των παρακάτω κανόνων λειτουργίας:

Αποχώρηση Μαθητών/τριών-χρήση μάσκας:

·         Η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνεται μόνο τις συγκεκριμένες ώρες (15.00 ή 16.00), με τη συνοδεία γονέα-κηδεμόνα.

·         Σε περίπτωση που ο μαθητής αποχωρεί μόνος του πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση

·         Θα ξεκινήσει επίσης η πρωινή ζώνη υποδοχής μαθητών (7.15-8.00 π.μ. ).

·         Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον δάσκαλο/α της τάξης με σημείωμα, για τυχόν έκτακτες αλλαγές.

·         Δύο (2) μάσκες μέσα σε ξεχωριστά σακουλάκια, καθώς προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στην τάξη (Κ.Υ.Α., ΦΕΚ 3780/τΒ΄/08-09-2020).

Όσον αφορά στη σίτιση των παιδιών, απαραίτητη προσοχή να δοθεί στα παρακάτω:

·         Το φαγητό του μαθητή/τριας θα είναι σε τσαντάκι ξεχωριστό από την τσάντα του και όχι σε πλαστική σακούλα (θα αναγράφεται στο τσαντάκι το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας

·         Στο μπολ και στο καπάκι του σκεύους να έχει γραφεί το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του παιδιού με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

·         Με στόχο την καλύτερη τήρηση των υγειονομικών μέτρων φροντίστε ώστε το φαγητό του παιδιού σας να μη χρειάζεται ζέσταμα ή αν χρειάζεται να είναι ειδικό σκεύος γιατί το σχολείο διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων

·         Τα συνοδευτικά τους (σαλάτα, γιαούρτι, τυρί, ψωμί) να τοποθετούνται σε χωριστό σκεύος.

·         Στο τσαντάκι που θα έχουν το φαγητό τους, να έχουν και μια μικρή πετσέτα, το πιρούνι τους ή το κουτάλι τους και ένα πακέτο υγρά χαρτομάντιλα αντισηπτικά.

Σας ενημερώνουμε ότι η σίτιση των μαθητών γίνεται με μέριμνα όσο αυτό θα είναι στο μέτρο του εφικτού για την αποφυγή ανάμειξης και αλληλεπίδρασης με μαθητές διαφορετικών τμημάτων. Η σύνθεση των τμημάτων παραμένει συγκεκριμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε να τηρούνται, όσο είναι δυνατόν οι υγειονομικοί όροι και οι συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

 

Η τήρηση των παραπάνω κανόνων λειτουργίας απ’ όλους, δεν συμβάλλει απλά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αποδεικνύει εμπράκτως και στα παιδιά, το σεβασμό στο σχολείο συνολικά.

 

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας όλα τα παιδιά του σχολείου έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο αν το επιθυμούν.

 

Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του σχολείου είναι 2821094171.

 

Ευχαριστούμε!!!