Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

«9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022»

 

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το Σχολείο μας οργάνωσε και  υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός του χώρου του Σχολείου μας.

Με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής και σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κ.Α.Π.Ν.Κ. Χανίων, τα παιδιά τραγούδησαν, έπαιξαν κινητικά παιχνίδια, χόρεψαν, οργάνωσαν αγώνες χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου και υλοποίησαν εικαστικές δημιουργίες.

Η επαφή και η συνεργασία των παιδιών και των δύο Σχολείων ήταν υποδειγματική και λειτούργησε καταλυτικά για την διαμόρφωση αξιών και στάσεων.

Μετά την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, τα Σχολεία από κοινού συμφώνησαν να επαναλάβουν και να οργανώσουν ανάλογη δράση στον φυσικό χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ.Α.Π.Ν.Κ. Χανίων μέσα στη σχολική χρονιά.