Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπ/γείου: Ένα ταξίδι στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.



 

 

Στο σχολείο μας έφτασε το τέλος της διδακτικής χρονιάς και ήταν η στιγμή για μια μεγάλη γιορτή που θα μας μείνει αξέχαστη. Φέτος, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έναν καθηλωτικό κόσμο μαγείας και φαντασίας που θα μας ταξίδευε σε άλλες εποχές και κουλτούρες.

Ο χώρος της γιορτής ήταν διακοσμημένος με αφίσες παλιών ελληνικών ταινιών και μια ατμόσφαιρα ρετρό επικρατούσε στον αέρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή εισαγωγή για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, από τις λαμπρές εποχές του ασπρόμαυρου και έγχρωμου κινηματογράφου στη δεκαετία του '50 και '60. Οι μαθητές έμαθαν για τα μεγάλα ονόματα της εποχής, που έδωσαν ψυχή και φωνή σε αξέχαστες ταινίες της ελληνικής κινηματογραφικής κληρονομιάς.

Η γιορτή συνοδευόταν από μουσική της εποχής, με ζωντανές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από την εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, χορεύοντας και τραγουδώντας, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα και το πάθος της εποχής εκείνης.

Το σχολείο μας με αυτήν την γιορτή ήθελε να μας δείξει ότι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μας ενέπνευσε να εξερευνήσουμε την τέχνη και τον πολιτισμό μέσω της οθόνης. Η γιορτή αυτή αποτέλεσε έναν όμορφο τρόπο να αποχαιρετήσουμε το δημοτικό μας σχολείο, φέρνοντας μαζί μας τις αξίες και την αγάπη για τον πολιτισμό που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

Η τελική γιορτή του δημοτικού σχολείου με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την ομορφιά του παρελθόντος και να εμπνευστούμε από τον πλούτο της ελληνικής κινηματογραφικής κληρονομιάς. Και ενώ αποχαιρετούμε το δημοτικό μας σχολείο, παίρνουμε μαζί μας την αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό, συνεχίζοντας να ανακαλύπτουμε τα μοναδικά μυστικά της κινηματογραφικής τέχνης στο μέλλον.

Έτσι, λοιπόν, αφήνουμε πίσω μας την τελική γιορτή με την αίσθηση ότι μια μεγάλη περιπέτεια μόλις ξεκίνησε για εμάς. Αναμνήσεις γεμάτες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο θα μας συντροφεύουν πάντα, ενώ η αγάπη μας για την τέχνη και τον πολιτισμό θα μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα που θα κάνουμε. Η τελική γιορτή αποδείχτηκε ένα αξέχαστο κεφάλαιο στην ιστορία του σχολείου μας, ένα κεφάλαιο γεμάτο με όνειρα, φαντασία και ανεξάντλητη δημιουργικότητα.