Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

«1η Φορά Μαζί Ενάντια στο Bullying»



 

Την Τετάρτη 6/3/2024, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας, το Σχολείο μας έκανε πλήθος δράσεων, με την προϋπόθεση ότι θα είναι επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο. Φέτος την ονομάσαμε «1η Φορά Μαζί Ενάντια στο Bullying»  σε συνεργασία με το 14ο & 6ο Δημ. Σχολεία της Νέας Χώρας.

Μια φανταστική πρωτοβουλία! Η συμμετοχή του σχολείου μας σε δράσεις κατά της Ενδοσχολικής Βίας, σε συνεργασία με όμορα σχολεία, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη.

Η παρουσίαση στο πάρκο της Νέας Χώρας και στην αυλή του σχολείου, με τα παιδιά να μοιράζονται τις εργασίες και τα projects που δημιούργησαν στις τάξεις, δημιούργησε ένα δυναμικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον. Η ομαδική εργασία και η δημόσια παρουσίαση ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και προωθούν την αλληλεγγύη.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πάλι τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ σχολείων. Η κοινή δράση ενισχύει την αίσθηση συλλογικότητας και δίνει το μήνυμα ότι η καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας είναι ευθύνη όλων.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ωραίας δράσης!

Ελπίζουμε η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό και δράση, ώστε τα σχολεία μας να είναι χώροι ασφαλείς και φιλικοί για όλους.