Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

 


Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία με μια επίσκεψη στην Αθήνα. Η εκδρομή αυτή προσέφερε στα παιδιά μας την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μοναδικότητα αυτής της πόλης.

 Η πρώτη μας στάση ήταν η Βουλή των Ελλήνων, το κτίριο όπου λειτουργεί το ελληνικό κοινοβούλιο. Είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να μάθουν περισσότερα για τον ρόλο του κοινοβουλίου στην πολιτική ζωή της χώρας.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ακρόπολης, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής της Ακρόπολης. Η ξεναγός μας έδειξε τα μυστικά πίσω από κάθε έκθεμα και εξήγησε τη σημασία τους για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Τα παιδιά μας ήταν ενθουσιασμένα που είχαν την ευκαιρία να δουν τα αρχαία γλυπτά και τα κομμάτια της τέχνης που εκτίθενται εκεί.

Τέλος, το τελευταίο μας προορισμός ήταν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εδώ, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ποικιλία της παγκόσμιας πανίδας, να δουν διάφορα είδη ζώων από κοντά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα διατήρησης της άγριας ζωής και τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας στον πλανήτη μας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα ήταν μια ανεκτίμητη εμπειρία για τα παιδιά μας. Τους προσέφερε την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση, ενώ ταυτόχρονα διασκέδασαν και αντάλλαξαν εντυπώσεις. Αυτή η εκπαιδευτική εμπειρία θα μείνει αξέχαστη στις μνήμες των παιδιών και θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να εξερευνούν τον πλούτο της γνώσης και τον πολιτισμό γύρω τους.