Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων - Οδηγίες για τη διενέργεια υποχρεωτικού self test.

Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

Σας ενημερώνουμε ότι με την επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021) για το self test σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα.

Κατά συνέπεια από Δευτέρα 10/5 δε θα επιτρέπεται σε κανένα εκπαιδευτικό ή και μαθητή/τρια η είσοδος στο σχολείο αν πρώτα δεν επιδεικνύει το απαραίτητο έγγραφο.

 

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1.      Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ.

2.      Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή. (Προσοχή πρέπει εντός των 24 ωρών πριν έρθει στο σχολείο να έχει διενεργηθεί.)

3. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/& όπου συνδέεστε με κωδικούς taxisnet, δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας.

4.  Εναλλακτικά μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης. Κατεβάστε το έντυπο για να δείτε τα στοιχεία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/

Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω video για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self test. https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE