Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη Σχολικού Έτους 2021-22

 


Αγαπητοί γονείς,

Ο Αγιασμός για τη νέα Σχολική Χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9:00 π.μ. Μετά τον Αγιασμό, οι μαθητές θα αποχωρήσουν, δεν θα εισέλθουν στις τάξεις και συνεπώς δεν χρειάζεται να κρατούν τσάντα.

Καθ' όλη τη σχολική χρονιά, αλλά και την ημέρα του Αγιασμού, στο Σχολείο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των μαθητών και των ατόμων που εμπλέκονται με τη λειτουργία του Σχολείου. Κατ' εξαίρεση για την ημέρα του Αγιασμού, θα επιτραπεί η είσοδος σε έναν μόνο συνοδό μαθητή/τριας της Α΄ τάξης.

Η είσοδος στο σχολείο, χωρίς μάσκα, απαγορεύεται για όλους.

Εφιστούμε την προσοχή στην προσέλευση των μαθητών στο σχολείο, με αρνητικό self test. Το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής, έως και 24 ώρες πριν. Το αρνητικό αποτέλεσμα του self test θα γνωστοποιείται στο Σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί, με εκτυπωμένη βεβαίωση ηλεκτρονικής καταχώρησης του αποτελέσματος από τον γονέα στην αντίστοιχη πλατφόρμα ή σε περίπτωση που είναι αδύνατη η εκτύπωση μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το έντυπο, αρκεί να αναγράψετε τον κωδικό.

Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Πρέπει να έχουν σχετική βεβαίωση.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.(Δηλ. Έλεγχος στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9, για τους μαθητές και τους γονείς).

Για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του τεστ και να εκδώσετε τη σχολική κάρτα πατήστε εδώ.

Από 8/9/2021 έως 17/09/2021, οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, 6 δωρεάν self tests (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων).

Την Τρίτη 14/9/2021 τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο κανονικά (8:00-8:15) και θα σχολάσουν στις 11:30. Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η λειτουργία του Σχολείου για τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, για την ενημέρωσή σας, κάντε κλικ στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων κατά το σχολικό έτος 2021-2022:

https://www.minedu.gov.gr/news/49890-3-9-21-asfales-anoigma-ton-sxoleion-gia-to-etos-2021-2023

Έχοντας πίστη γι’αυτά που θα έρθουν και προσπαθώντας με πράξεις ευθύνης να καθορίσουμε το αύριο, σας ευχόμαστε «Καλή Σχολική Χρονιά».