Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 


 

Αγαπητοί γονείς,

Καλή Χρονιά με υγεία για όλους μας!

Ανακοινώθηκε, 5/1/21, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις 10/1/2022 να γίνει με τροποποίηση των υγειονομικών μέτρων.

Ακολουθούμε τις οδηγίες:

1) Η διαδικασία των τεστ αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς ακόμη και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

2) ΟΛΟΙ να παραλάβετε από τα φαρμακεία, από Τετάρτη και έως το Σάββατο Πέντε (5) self tests για τις δύο επόμενες εβδομάδες. Δηλαδή, 3 Τεστ την εβδομάδα (10/1 έως 15/1) και 2 τεστ για την επόμενη εβδομάδα.

3) Την Κυριακή θα κάνετε το πρώτο self test στα παιδιά για να έρθουν τη Δευτέρα 10/1/2022 κρατώντας τη βεβαίωση στο σχολείο. Τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα κάνετε τα επόμενα για έρθουν την Τρίτη και Παρασκευή. Από την επόμενη εβδομάδα τα τεστ θα είναι δύο. Κάνουμε τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να έρχονται τα παιδιά με τις βεβαιώσεις τους στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

4) Όλα τα τεστ θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Τα μέτρα ισχύουν όπως και κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η διάρκεια καραντίνας για τους νοσήσαντες ασυμπτωματικούς θα είναι 5 ημέρες.

Παρακαλούμε πολύ να μας δηλώσετε τα παιδιά σας που νόσησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή νοσούν ακόμη, προκειμένου να έχουμε ασφαλέστερη εικόνα.

Σας καλούμε όλοι να εφαρμόσουμε τις οδηγίες με ευσυνειδησία για να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και ανοικτά. Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία σας!