Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων

 


 Την επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου Χανίων αποφάσισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης (δείτε την απόφαση εδώ). Συνεπώς και το σχολείο μας θα λειτουργεί από αύριο Πέμπτη 27/1 κανονικά.

   Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα διενεργήσουν το self test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

   Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει αύριο Πέμπτη 27/1 να κάνουν το προβλεπόμενο self test για να προέλθουν στο σχολείο την Παρασκευή.

 

Υπενθυμίζεται ότι:

   - ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
   - βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
   - η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.