Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Τηλεδιάσκεψη με Ιταλικό Σχολείο

 Τη Δευτέρα 13 - 5 - 2024 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του σχολείου μας με το Ιταλικό σχολείο C. I. Villa LinaRitiro από την πόλη Messina της Σικελίας. Σε αυτήν συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Στ1 και Στ2 του σχολείου μας (με την παρουσία και τον συντονισμό των δασκάλων τους, της εκπ/κού Αγγλικής και της Διευθύντριας του σχολείου) και οι  μαθητές της ίδιας ηλικίας από το Ιταλικό σχολείο με την παρουσία των εκπ/κών τους.

   Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν το περιβάλλον και η προστασία του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου. Οι μαθητές, αφού συστήθηκαν σύντομα στους ευρωπαίους συμμαθητές τους, πραγματοποίησαν  κοινές δραστηριότητες που αφορούσαν στη γη και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, τραγούδησαν από κοινού το τραγούδι “Beautiful Planet”, προχώρησαν σε συζήτηση με μορφή debate σχετική με περιβαλλοντικά θέματα, απάντησαν σε ερωτήσεις για τις καθημερινές τους συνήθειες αναφορικά με το πόσο φιλικές προς το περιβάλλον είναι, και τέλος πρότειναν ιδέες (μέσω της χρήσης του εργαλείου Mentimeter) για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την σπατάλη νερού και ενέργειας, την προστασία των ζώων, την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι δραστηριότητες αναρτήθηκαν στο ψηφιακό εργαλείο Padlet στο οποίο έχουν κοινή πρόσβαση τα δύο σχολεία.

  Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αγγλική γλώσσα και αποτέλεσε μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές μας: αλληλεπίδρασαν με συνομήλικους  μαθητές  μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, εξάσκησαν τα Αγγλικά τους, προβληματίστηκαν και αντάλλαξαν ιδέες για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους μας , και τέλος καλλιέργησαν την ιδέα της  Ευρωπαϊκής διάστασης στο σχολείο . Ήταν μια επιτυχής δράση που αφήνει  στο σχολείο μας περιθώρια μελλοντικής συνεργασίας με το συγκεκριμένο σχολείο σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ αλλά και  σε αδελφοποίηση  μεταξύ των δύο σχολείων (e-twinning).