Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Διαδικασία εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Χανίων

 


Οι αιτήσεις για την διαδικασία εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Χανίων ξεκινούν από Δευτέρα 13η Μαΐου.

 

Ο διεύθυνση του  Μουσικού Σχολείου Χανίων υπενθυμίζει  στους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες μαθητών/τριων της ΣΤ Δημοτικού του νομού Χανίων, ότι από την Δευτέρα 13 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία συλλογής αιτήσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην Α’ Τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-25 .

Η Αίτηση συμμετοχής αλλά και περισσότερες πληροφορίες θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου  http://www.chaniamousiko.gr/. Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, μπορούν να υποβάλουν συμπληρωμένη την αίτηση με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων mail@gym-mous-theris.chan.sch.gr κατά το χρονικό διάστημα από 13 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2023.

Το Μουσικό Σχολείο  (Γυμνάσιο & Λύκειο) είναι ένα δημόσιο σχολείο γενικής παιδείας που το πρόγραμμα του συνδυάζεται και εμπλουτίζεται με μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική παιδεία.

Πέρα των μαθημάτων γενικής παιδείας, τα οποία διδάσκονται όπως ακριβώς σε όλα τα δημόσια γυμνάσια- λύκεια της χώρας, διδάσκονται μουσικά όργανα, ισότιμα η έντεχνη δυτική και ελληνική παραδοσιακή μουσική, καθώς και μαθήματα αισθητικής παιδείας: εικαστικά- θέατρο- χορός, με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου αξιόπιστη γενική παιδεία και επιπλέον τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές.

Για να γίνει δεκτός ένας μαθητής σε μουσικό σχολείο δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει μουσική ή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Πρέπει όμως, να διαθέτει βασικές ακουστικές-μουσικές ικανότητες και διάθεση να ασχοληθεί και με την μουσική.

Λεπτομέρειες για την ημερομηνία της διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2024-2025 θα ανακοινωθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε δείτε στην ιστοσελίδα μας είτε να απευθυνθείτε στο Μουσικό σχολείο από 08.15 έως 14.00 καθημερινά εκτός Σαββάτου , Κυριακής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28210 88065

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ