Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Το πρωτοπόρο χάμστερ

 

Στις 23 Απριλίου 2024 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον χώρο της νέας μας βιβλιοθήκης τον συγγραφέα Φώτη Δούσο. Με αφορμή το βιβλίο του “Κλεμμένα αυτιά”, οι μαθητές της Στ2 τάξης προχώρησαν σε ένα πρωτότυπο και άκρως ενδιαφέρον εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ασκήθηκαν στον τρόπο συγγραφής μιας ολοκληρωμένης ιστορίας. Με αφορμή αυτό το εργαστήρι λοιπόν, ο μαθητής μας Α. Χ. συνέγραψε την παρακάτω ιστορία! Καλή απόλαυση!

Τόνια Σκουλά, δασκάλα του Στ2

 

 

 

                                      “Το πρωτοπόρο χάμστερ”

          Κάπου στην Αγγλία το 1830 υπήρχε ένα χάμστερ που έκανε το απίστευτο… παρήγε ηλεκτρισμό! Όλο το ρεύμα στον κόσμο ερχόταν από ένα μέρος, το Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρισμού μέσω ενός Χάμστερ ή αλλιώς Ε.Π.Η.Χ.. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που αυξήθηκαν οι τιμές των τροφών των χάμστερ και μαζί με αυτό αυθήξηκαν οι φόροι του ηλεκτρικού ρεύματος παγκοσμίως. Όλοι οι άνθρωποι διαμαρτύρονταν για τους φόρους – πάντα κάτι παίρνεις και κάτι χάνεις-.

          Το 1831 ένας Άγγλος φυσικός δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρογεννήτρια. Όλοι ήταν χαρούμενοι, ο φόρος του ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκε, αλλά η κατασκευή αυτών των μηχανών ήταν ακριβή μεν, αποτελεσματική δε. Το εργοστάσιο Ε.Π.Η.Χ έκλεισε και το Χάμστερ έχασε τη δουλειά του από κάτι μαγνήτες (αν είναι δυναμόν!!)

          Φτάνουμε στο μέλλον που ένα φως ανοίγεις και το ρεύμα πιάνει 450€! Το χάμστερ ζει ακόμα δια μαγείας και αναρωτιέται τι θα γινόταν αν δούλευε ακόμα στο Ε.Π.Η.Χ. Μια μέρα ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει έναν ηλεκτρομαγνήτη, τον πιο διάσημο, να μιλάει με μια ρεπόρτερ για το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του και για το πόσο “φθηνά είναι”. Θυμωμένο το Χάμστερ κλείνει την τηλεόραση και πάει στο κέντρο του Λονδίνου και άρχισε να φωνάζει “Κάτω οι ηλεκτρομαγνήτες!”. Όλοι οι περαστικοί τον θεωρούν τρελό! Γύρω από το Χάμστερ μαζεύονται ρεπόρτερς που τον ρωτάνε τι στο καλό εννοεί. Τους εξηγεί ότι παλιά δούλευε ως εργάτης στο Ε.Π.Η.Χ και τους λέει ότι τότε όλα ήταν πιο φτηνά. Έτσι οι δημοσιογράφοι μπαίνουν στο google και ψάχνουν πόσο κόστιζε το ρεύμα όταν υπήρχε το Ε.Π.Η.Χ. Βρήκαν ότι κόστιζε 25€ τον χρόνο ανά άτομο! Το Χάμστερ τους ρωτάει αν θα ήθελαν να αρχίσουν μια επανάσταση εναντίον των εργοστασίων ηλεκτρικού ρεύματος.

          Στις 12 Ιανουαρίου του 2024 το Χάμστερ δημιούργησε την “Κινούμενη Ροδέλα” που ήταν το όνομα της επαναστατικής τους ομάδας. Οι ηλεκτρομαγνήτες το έμαθαν αυτό και διέκοψαν τη ροή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλον τον κόσμο. Τότε ο κόσμος αντέδρασε και αποφάσισαν όλοι να συνταχθούν με την Κινούμενη Ροδέλα.     

          Όταν το έμαθαν αυτό οι ηλεκτρομαγνήτες, αποφάσισαν να καταπνίξουν την επανάσταση, έτσι ώστε να υποδουλώσουν τους ανθρώπους και να τους χρεώσουν υπέρογκα ποσά για την ηλεκτρική ενέργεια!!

          Δεν άργησε να ξεσπάσει η επανάσταση με την πρώτη μάχη στο εργοστάσιο της Γραβιάς, όπου τα Kilowat συγκρούονται και τα δυνατότερα νικάνε τα πιο αδύναμα. Σε αυτήν τη μάχη βγήκαν νικητές τα χάμστερ. Αυτή η νίκη ενθάρρυνε τους επαναστάτες, όμως είχαν ακόμα πολύ καιρό μέχρι να θεωρηθεί η Ε.Π.Η.Χ  ως επίσημος παράγοντας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ηλεκτρομαγνήτες έριξαν ηλεκτρικές βόμβες στην Ηλεκτράκη και τη Χιροσίμα, για να καταστρέψουν δύο βασικά εργοστάσια των αντιπάλων. Κανένας άνθρωπος δεν πέθανε, μόνο τα χάμστερ εξαντλήθηκαν και δεν μπορούσαν να παράγουν αρκετό ρεύμα για αυτά τα μέρη.

          Στη συνέχεια, τα χάμστερ αποφάσισαν να επιτεθούν στο πιο σημαντικό εργοστάσιο ηλεκτρικού ρεύματος που βρισκόταν στο Waterloo. Εκεί μαζεύτηκαν όλα τα χάμστερ και όλοι οι ηλεκτρομαγνήτες για το ποιος θα έχει στην κατοχή του τα εργοστάσια. Σε αυτή τη μάχη χάθηκαν περίπου 4.057.869.354.210.347 kilowat συνολικά. Κανένας δεν επέζησε από καμία μεριά! Πέθαναν και τα χάμστερ και οι ηλεκτρομαγνήτες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μείνουν χωρίς ρεύμα, μέχρι να ξαναβρεθεί χάμστερ ή να εφευρεθεί καινούριος ηλεκτρομαγνήτης…

          Όλα αυτά δε θα τα μάθουμε ποτέ μια και ξύπνησα! Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν ο πατέρας μου να λέει να με εξετάσει για το διαγώνισμα Ιστορίας για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πηγαίνοντας να φέρω το βιβλίο μου, τάισα το χάμστερ μου, ενώ ο μπαμπάς έκλεισε τις ειδήσεις, που είχαν ρεπορτάζ για την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος!!!

 

Α. Χ., ΣΤ2