Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Εγγραφές μαθητών/τριων στην Α΄ Τάξη κατά το Σχ. Έτος 2020/21



Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:


Τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 στην Α΄ τάξη του σχολείου μας θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν, με φυσική παρουσία των γονέων, από την Παρασκευή 15 Μαΐου  μέχρι και την  Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 μεταξύ των ωρών 09:30 έως και 13:30 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο :  2821094171 - 6938227700. (Απαραίτητο λόγω έκτακτων υγειονομικών μέτρων).
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  • Αίτηση εγγραφής που συμπληρώνεται στο σχολείο. (Αν θέλετε να την έχετε προσυμπληρωμένη,  πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο)
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (Κατεβάστε το έντυπο και φροντίστε να το συμπληρώσει και υπογράψει ο/η παιδίατρος)
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ, ή Συμβόλαιο Ενοικίασης ή Αγοράς Κατοικίας ή Έντυπο Ε1 Φορολογικής δήλωσης…)
  • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου (Εκδίδεται από το νηπιαγωγείο που φοιτά το παιδί. Για τα παιδιά που φοιτούν στο 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων δεν απαιτείται)
  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο μας μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ).

Προαιρετικά
Φοίτηση στο Ολοήμερο

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
 α) Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί. 

β) Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, • πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι, • πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες



Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέστε στο τηλ: 2821094171 - 6938227700 ή αποστείλετε e-mail στο: mail@5dim-chanion.chan.sch.gr